Promovendus Villa breekt Premier League-record na transferdeal met City

Reacties

De terugkeer van Aston Villa in de Premier League gaat niet onopgemerkt voorbij. De club uit Birmingham benut de financiële mogelijkheden deze zomer ten volle om de selectie op peil te brengen. Douglas Luiz en Marvelous Nakamba drijven het totaalbedrag verder op.

Promovendus Villa breekt Premier League-record na transferdeal met City

De komst van Douglas Luiz is donderdag afgerond. De 21-jarige centrale middenvelder komt, mits hij een werkvergunning bemachtigt, voor bijna zeventien miljoen euro over van Manchester City. Voor die club kwam hij geen minuut in actie, sinds hij Vasco da Gama in de zomer van 2017 verliet om naar Engeland te gaan.

Douglas Luiz werd na zijn transfer naar City voor een jaar verhuurd aan Girona in Spanje. Na het eerste seizoen kozen beide partijen ervoor er een tweede jaar aan vast te plakken, omdat Douglas Luiz een werkvergunning voor Engeland werd ontzegd. Deze zomer won hij met Brazilië Onder-21 het Toulon Tournament en werd hij uitgeroepen tot beste speler.

Manager Dean Smith wrijft zich in de handen met de komst van Douglas Luiz. 'Hij is een extreem getalenteerde jonge speler, die zeker goed zal passen binnen ons systeem', belooft Smith op de clubsite van The Villans.

Als de transfer definitief beklonken wordt, is Douglas Luiz nieuwkomer nummer tien voor Aston Villa. De club gaf, inclusief de transfer van donderdag, al meer dan 127 miljoen euro uit (zie tabel onder). Dat is het hoogste bedrag ooit voor een promovendus in Engeland. Het record stond sinds vorig jaar op naam van Fulham, dat toen 116,5 miljoen euro spendeerde.

Villa gaat het record echter nóg scherper stellen, want naar verwachting rondt de club op korte termijn ook de komst van Nakamba af. Hij wordt voor zo’n twaalf miljoen euro weggehaald bij Club Brugge, dat hem twee jaar geleden overnam van Vitesse.

Met de middenvelder erbij lopen de uitgaven verder op tot circa 140 miljoen euro. Aston Villa promoveerde eind vorig seizoen naar de Premier League en kreeg daarmee de beschikking over een bedrag dat richting de 200 miljoen euro gaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aankopen Aston Villa voor het seizoen 2019/2020

Naam Gekomen van Transfersom
Wesley Club Brugge 25 miljoen euro
Anwar El Ghazi Lille 9 miljoen euro
Matt Target Southampton 15,6 miljoen euro
Ezri Konsa Brentford 13,3 miljoen euro
Björn Engels Stade Reims 8,0 miljoen euro
Jota Birmingham City 4,5 miljoen euro
Kortney Hause Wolverhampton 3,4 miljoen euro
Tyrone Mings Bournemouth 22,3 miljoen euro
Trezeguet Kasimpasa 10,0 miljoen euro
Douglas Luiz Manchester City 16,8 miljoen euro
Totaal 127,9 miljoen euro

Bedragen via Transfermarkt

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.