Promovendus Granada bezorgt Sevilla eerste verlies

Door een knappe 2-1 zege op bezoek bij Sevilla is Granada in Spanje hekkensluiter af. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuan bracht Manu de thuisploeg al na veertig seconden op voorsprong, maar boog de promovendus in de slotfase een achterstand om in een nipte zege.

Met nog geen minuut op de klok kreeg Granada de eerste teleurstelling te verwerken. Doelman Roberto had op een eerste inzet nog wel een antwoord, maar moest toch capituleren bij de onberispelijk hard ingeschoten rebound van Manu.

Lang leek er voor de thuisspelende subtopper een overwinning in het verschiet te liggen. Het liep anders in Sevilla. Granada kwam in de 79ste minuut op gelijke hoogte door de Zwitser Alex Geijo. Daar bleef het niet bij. De eerste nederlaag van Sevilla kwam in de slotminuut tot stand door de winnende treffer van Mikel Rico (foto).

Ondanks het puntenverlies blijft Sevilla vijfde, met slechts acht punten achterstand op koploper Real Madrid. Granada heeft de aansluiting met de middenmoot te pakken en deed de rode lantaarn over aan Getafe, dat een puntje minder heeft dan de acht van de promovendus. Foto: VI Images