Promovendus Betis nestelt zich naast Valencia aan kop

Real Betis blijft verbazen in Spanje. De promovendus is ook na drie competitieduels nog zonder puntenverlies. De zwaarbevochten 2-3 zege bij Athletic de Bilbao zorgde ervoor dat de ploeg samen met Valencia de enige formatie met de maximale score is.

Binnen twaalf minuten zaten de bezoekers al op rozen. Beñat en Nacho zorgden met hun treffers voor een verrassend riante voorsprong. Pas in de 37ste minuut kon Oscar de Marcos daar namens de gastheren wat tegenover zetten: 1-2.

Op slag van rust kreeg Bilbao nog een tegenvaller te verwerken. Een overtreding van doelpuntenmaker De Marcos werd bestraft met een gele kaart en een strafschop. Salva Sevilla herstelde de marge van twee treffers vanaf elf meter.

Lang leek die marge stand te houden. Maar na de tweede gele kaart voor Mario brak voor Betis een hectisch kwartiertje aan. Met een man minder kwam Bilbao door een benutte strafschop van David López nog wel dichterbij, maar hielden de tien spelers van de promovendus stand.

Ook Fernando Amorebieta (Bilbao) haalde het einde van de wedstrijd niet. Zijn gele kaart, de twaalfde van het duel, betekende zijn tweede waardoor hij vroegtijdig richting kleedkamer mocht.

Door de nipte zege beschikt Real Betis na drie duels over negen punten. Zodoende staat de ploeg boven grootmachten als Barcelona en Real Madrid, die respectievelijk zeven en zes punten vergaarden in de eerste drie optredens.