Promes topscorer Rusland na negende goal voor Spartak

Quincy Promes heeft maandagavond in de uitwedstrijd tegen Rubin Kazan zijn negende competitiegoal van het seizoen gemaakt voor Spartak Moskou. De Oranje-international is voorlopig topscorer van Rusland. Genoeg voor een overwinning was het niet: 2-2.

Promes leek Spartak in de 74ste minuut naar de overwinning te schieten door een strafschop te benutten, maar zes minuten later maakte Rubin-verdediger Solomon Kvirkvelia alweer gelijk. Marko Devic had namens de thuisploeg vlak voor de goal van Promes ook al de 1-1 op het scorebord gezet, nadat Zé Luis uit een corner van Promes de score had geopend.

Hoezeer Promes van waarde is voor Spartak, blijkt wel uit de topscorerslijst van de Russische Premyer Liga. De 23-jarige aanvaller gaat na zijn treffer in Kazan alleen aan kop, vóór het Zenit Sint-Petersburg-duo Artem Dzyuba en Hulk en Kuban Krasnodar- spits Lorenzo Melgarejo. Dat drietal staat na zeventien speelronden op acht treffers.

Dat Promes net als vorig seizoen – toen hij dertien keer scoorde – op schot is, straalt vooralsnog niet af op de prestaties van Spartak. De 21-voudig kampioen presteert te wisselvallig om stadgenoot CSKA Moskou naar de kroon te steken. De koploper van Rusland heeft 37 punten. Dat zijn er tien meer dan Spartak, dat vijfde staat.