Promes steelt de show, Douglas en Büttner Europa in

Quincy Promes sluit in bloedvorm aan bij Oranje. De aanvaller schitterde zaterdag nog maar eens in het shirt van Spartak Moskou, tijdens de seizoensafsluiter tegen Amkar Perm (3-3).

Spartak kende een dramatische reeks aan het eind van het seizoen, waardoor de club (zesde) Europees voetbal misliep. Maar Promes (foto) onttrok zich aan de malaise, ook nu weer in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Na een 2-0 achterstand bij rust rechtten de Moskovieten onder leiding van Promes de rug. De international maakte de aansluitingstreffer (1-2) en zette in de laatste minuut de eindstand op het bord (3-3). Aras Özbiliz viel het laatste kwartier nog in bij Spartak.

Promes eindigt het seizoen op dertien doelpunten en drie assists, waarmee hij achter Hulk gedeeld tweede wordt op de topscorerslijst. Mogelijk was dit zijn laatste wedstrijd in het shirt van Spartak, want met zijn goede spel heeft hij de nodige interesse gewekt van clubs uit grotere competities.

CSKA Moskou kwalificeerde zich naast kampioen Zenit voor de Champions League (voorrondes), FC Krasnodar en Dinamo Moskou (Douglas en Alexander Büttner) gaan de Europa League in. Voormalig topclub Torpedo Moskou degradeerde, net als eerder al Arsenal Tula.