Promes belangrijk bij opzienbarende comeback Sevilla

Sevilla heeft zondagavond dankzij een knappe comeback een nederlaag voorkomen. In het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuan maakte de thuisploeg in de slotfase een 0-2 achterstand ongedaan.

Sevilla
Sevilla
2 - 2
Eibar
Eibar

Sevilla is bezig aan een zwakke reeks. De ploeg van trainer Pablo Machín wist slechts drie van zijn laatste tien officiële duels voorafgaand aan de clash met Eibar te winnen. In het toernooi om de Copa del Rey was er onlangs bovendien de pijnlijke uitschakeling tegen Barcelona via een 6-1 nederlaag.

Eibar was de laatste weken een stuk beter in vorm en kwam ook zondag goed voor de dag. Via treffers van Fabián Orellana en Charles namen de bezoekers een verrassende 0-2 voorsprong. Sevilla kreeg wel kansen, maar leek een comeback te moeten vergeten toen Éver Banega in de 84ste minuut een rode kaart pakte. De Argentijn beging met geel op zak een harde overtreding en kon vertrekken.

Met tien man vocht Sevilla zich tóch terug in de wedstrijd. Eerst maakte Wissam Ben Yedder de 1-2 en in de 91ste minuut liet Pablo Sarabia ook nog de 2-2 aantekenen. De Spanjaard scoorde uit een scherp aangesneden voorzet van Quincy Promes, die opnieuw als linkervleugelverdediger speelde bij Sevilla.

De Andalusiërs lopen daardoor toch nog een puntje uit op nummer vijf Getafe. De vierde plaats geeft in La Liga aan het einde van het seizoen recht op een ticket voor de groepsfase van de Champions League.