Proflicentie voor Hamburger SV staat op de tocht

Reacties

Op meer fronten staat Hamburger SV het water aan de lippen. Want naast de dreigende degradatie is er allerminst zekerheid over een licentie voor de Bundesliga-Dino.

Proflicentie voor Hamburger SV staat op de tocht

Reinhard Rauball, voorzitter van de Duitse Fussball Liga (DFL), stelde zondag dat de schuldenlast van honderd miljoen euro Hamburger SV problemen kan opleveren bij het krijgen van een proflicentie.

'De beslissing over HSV is bij de DFL nog niet definitief gevallen', zei Rauball in het tv-programma Doppelpass. 'Bij het afgeven van een licentie is de liquiditeit beslissend. Ik ben benieuwd hoe de kwestie van de structuurwijziging gaat lopen. Als de profsectie los wordt gemaakt, dan ziet het er economisch beter uit.'

Rauball refereert aan de algemene vergadering op 25 mei, waar de leden van HSV zich moeten uitspreken over een structuurwijziging. Het voorgestelde plan HSV-plus behelst een afsplitsing van de profsectie, waardoor ook ruimte wordt gemaakt voor private investeerders.

Als de noodzakelijke driekwart meerderheid ontbreekt, dan zal de leiding van HSV andere wegen moeten bewandelen om uit de problemen te komen. Rauball weet van zijn periode als voorzitter van Borussia Dortmund hoe dat kan. Hij staat sinds 2006 te boek als de redder van BVB.

'We stonden met Borussia Dortmund zelfs op het punt surseance van betaling aan te vragen. Toen hebben we jonge spelers bij de A-selectie gehaald en een goed fundament gelegd', aldus de DFL-voorzitter. 'HSV zal dan moeten laten zien of het ook de selectie kan verkleinen.'

Bert van Marwijk kon HSV ook niet uit de problemen helpen
Bert van Marwijk kon HSV ook niet uit de problemen helpen

Opvallend genoeg was Bert van Marwijk de trainer die bij BVB te maken kreeg met dat noodzakelijke zuinige beleid. De Nederlandse trainer kende dit seizoen van eind september tot half februari een teleurstellend verblijf bij Die Rothosen. Zijn ontslag heeft ook bijgedragen aan de financiële problemen van HSV.

Een van de beoogde slachtoffers van die schoonmaak heet Rafael van der Vaart te zijn. De Oranje-international drukt flink op de begroting. Bovendien ligt hij de laatste weken zwaar onder vuur vanwege zijn prestaties. Zaterdag haalde hij door een kuitblessure het einde van de wedstrijd tegen Hannover 96 niet, waardoor het nog de vraag is of hij nog wat kan betekenen in de sportieve redding van HSV.

Door de 2-1 nederlaag is de handhaving verder onder druk komen te staan. HSV degradeerde nog nooit uit de Bundesliga maar staat nu zestiende, wat aan het einde van het seizoen nacompetitie zou betekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.