Proefballon Japan: 'Nemen WK 2022 graag over van Qatar'

Reacties

Mocht het WK 2022 in Qatar niet doorgaan, dan is Japan bereid om als gastland te dienen. Dat meldt Kuniya Daini, voorzitter van de Japanse voetbalbond. 'Als de FIFA een ander land zoekt, dan hebben wij in elk geval stadions die aan alle criteria voldoen.'

Proefballon Japan: 'Nemen WK 2022 graag over van Qatar'

Er ontstond grote commotie in de voetbalwereld toen de FIFA Qatar aanwees als gastland. Die storm van kritiek is nog altijd niet opgetrokken. De hoge temperaturen in Qatar zorgden voor flinke ophef. Ook de slechte behandeling van de bouwers zorgt steeds voor consternatie. Zo bleek uit onderzoek van de Engelse krant The Guardian dat er inmiddels honderden arbeiders om het leven zijn gekomen.

Behalve de extreem hoge temperaturen en de overleden arbeiders, kwam er onlangs een andere negatieve zaak aan het licht. Jack Warner, ex-voorzitter van de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond CONCACAF, zou steekpenningen hebben ontvangen om eind 2010 op Qatar te stemmen.

Japan organiseerde in 2002 het WK, in samenwerking met Zuid-Korea. 'Als er een kans is om het toernooi opnieuw te organiseren, dan zouden we het graag doen, maar ik weet niet hoe realistisch dat is', vertelt Daini. 'Tokio organiseert al de Olympische Zomerspelen in 2020', voegt hij er aan toe, doelend op de aanwezige facaliteiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.