Productieve Modeste maakt FC Köln koploper

1. FC Köln mag zich voorlopig de trotse koploper van de Bundesliga noemen. Anthony Modeste leverde met twee doelpunten zijn bijdrage voor de primeur in deze eeuw. SC Freiburg werd met 3-0 verslagen.

SC Freiburg was na 45 minuten al kansloos in het Rhein-Energie-Stadion. Modeste brak de ban in de 29ste minuut met een kopbal, waar hij op slag van rust met het hoofd ook de genadeklap voor zijn rekening na. Leonardo Bittencourt had na ruim een half uur de marge verdubbeld.

Het optreden in de eerste helft bleek genoeg voor de drie punten. Dankzij de zege bezet 1. FC Koln voor het eerst in twintig jaar de koppositie in de Bundesliga. Of Die Geissböcke deze status ook nog na het weekend hebben, is de vraag. Bayern München (zaterdag tegen Ingolstadt) en Hertha BSC (zondag tegen Schalke) hebben nog een wedstrijd te goed om de Keulse trots af te lossen als koploper.