Productief PSV loopt in tweede helft over NAC heen

PSV heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Fred Rutten maakte in de tweede helft korte metten met NAC Breda. Een saaie eerste helft werd gecompenseerd met een doelpuntrijke tweede helft (4-1).

Vanaf minuut één zette PSV druk op het doel van Jelle ten Rouwelaar. Marcus Berg verzuimde na tien minuten de score te openen door volledig vrij de bal in de handen van Ten Rouwelaar te koppen. Na een kwartier moest NAC het al zonder Nemanja Gudelj stellen (foto onder).

De Bosniër werd geprovoceerd door Ola Toivonen en gaf de Zweed vervolgens een duw. Zijn tweede gele kaart kreeg Gudelj vanwege een tackle op dezelfde Toivonen. In 26ste minuut opende PSV de score. Een geplaatste vrije trap van Balázs Dzsudzsák liet Ten Rouwelaar kansloos. NAC kwam in Eindhoven nauwelijks toe aan voetballen. Ter illustratie: in een uur spelen kwam PSV tot achttien schoten op doel. NAC moest genoegen nemen met slechts een schot.

Het was dan ook volledig tegen de verhouding in dat NAC op gelijke hoogte kwam. Anthony Lurling ging op snelle wijze voorbij aan Francisco Rodríguez en verschalkte Andreas Isaksson met een schot in de lange hoek.

Lang mocht NAC echter niet hopen op een stunt in Eindhoven. Na drie minuten zette Jeremain Lens PSV na een één-tweetje met Marcus Berg op voorsprong. Twintig minuten voor tijd zorgde Ola Toivonen voor 3-1 op het scorebord. Nadat Ten Rouwelaar in eerste instantie goed redding bracht op een kopbal van Toivonen, kon de Zweed de rebound gemakkelijk binnen schieten.

Tien minuten voor tijd nam Rodríguez, die bij de gelijkmaker van NAC niet goed verdedigde, met een onberispelijk schot in de lange hoek de 4-1 voor zijn rekening.

Door de overwinning neemt PSV de leiding in de Eredivisie. Met twee punten voorsprong op FC Twente, dat zondag in eigen huis punten verspeelde tegen NEC (1-1) is de ploeg lijstaanvoerder. NAC blijft elfde staan. Foto: VI Images