Productief Galatasaray neemt koppositie weer over

Galatasaray leek tegen Mersin Idmanyurdu op weg naar puntenverlies, maar in de slotfase werden alsnog drie punten gepakt. Zoals de laatste weken te doen gebruikelijk, toonde Galatasaray zich trefzeker.

Sinds de Italiaanse trainer Cesare Prandelli eind november werd ontslagen, speelde Galatasaray tot zaterdag zes wedstrijden. Daarin wist het in totaal liefst 22 keer te scoren. De laatste twee duels (Konyaspor-uit voor de competitie en op bezoek bij vierdedivisionist Balçova voor de beker) gingen bijvoorbeeld met 5-0 en 9-1 gewonnen.

Tegen subtopper Mersin ging het allemaal een stuk minder makkelijk, al werd er wel weer veel gescoord. Güven Varol kroonde zich met de 0-1 al vroeg tot held, maar tien minuten later was hij dankzij een eigen doelpunt de schlemiel. Uit een strafschop zette Milan Mitrovic de bezoekers zelfs op voorsprong, Wesley Sneijder kreeg daarbij geel voor protesteren.

Omdat Burak Yilmaz aan de andere kant eveneens een strafschop benutte, leek 2-2 de eindstand te worden. Tien minuten voor tijd bezorgde Umut Bulut zijn ploeg echter alsnog de overwinning, Sneijder werd kort na die treffer gewisseld. Door de winst neemt Galatasaray de koppositie over van Fenerbahçe, Besiktas kan zondag weer over Sneijder en co heen wippen.