Probleemkind Leonardo in beeld bij Magische Magyaren

Reacties

Hij speelde minder dan een jaar geleden nog met de gedachten om definitief te stoppen, maar de vlag hangt er bij Leonardo op dit moment compleet anders bij. Zelfs een debuut voor de nationale ploeg van Hongarije speelt bij de Braziliaanse held van Ferencváros.

Probleemkind Leonardo in beeld bij Magische Magyaren

In november dreigde een beenbreuk ook zijn tweede seizoen bij Ferencváros te verpesten en zelfs het einde van zijn loopbaan in te luiden. 'Het was een trieste dag, de slechtste dag van mijn loopbaan', zei Leonardo na de onfortuinlijke wedstrijd tegen Györi ETO. 'Alleen omdat er mensen in het veld staan die niet van getalenteerde spelers houden. Een van deze mensen heeft een einde aan mijn carrière gemaakt.'

Maar de 31-jarige Leonardo kwam terug op zijn emotionele besluit. Sinds vrijdag kan hij niet meer stuk bij Ferencváros. In de 88ste minuut maakte de voormalig aanvaller van onder meer Feyenoord en Ajax een einde aan een vloek door na veertien jaar weer te winnen bij aartsrivaal Újpest.

Tijdens het verblijf in Hongarije lijkt Leonardo te hebben afgerekend met zijn verleden. Want in zijn loopbaan had hij steeds weer het etiket 'lastig' waargemaakt. Bij Feyenoord leverde dat hem in 2006 een vertrek via de achterdeur op, waar hij in 2000 nog gezien werd als de hoop in bange dagen.

Bij NAC kwam hij na een sterk eerste seizoen in aanvaring met trainer Ernie Brandts, om na weinig succesvolle jaren bij Ajax zich ook in zijn tweede dienstverband in Breda onmogelijk te maken. Red Bull Salzburg bood uitkomst, maar ook de Oostenrijkse club was blij na ruim een jaar verlost te zijn van de Braziliaan. 

Naast zijn lastige karakter zijn blessures een rode draad in de carrière van Leonardo, en zijn Hongaarse avontuur is daarop geen uitzondering. Sinds zijn entree in februari 2013 staat de teller mede door de beenbreuk pas op zestien competitieduels voor Ferencváros.

Maar over populariteit heeft Leonardo geen klagen, zeker na zijn winnende treffer in het hol van de leeuw. En hij belooft nog meer. 'Ik zit nog niet op de honderd procent, maar mijn vorm groeit elke week. Het ontbeert mij alleen nog aan wedstrijdritme.'

Mogelijk krijgt Leonardo meer gelegenheid zich te laten zien binnen de lijnen, op een voor hem onbekend terrein. Want zijn naam wordt in verband gebracht met de nationale ploeg van Hongarije. De gewezen Feyenoorder wijst dat allerminst bij voorbaat af.

'Het zou voor mij een grote eer zijn als het Hongaarse volk me vraagt', zei Leonardo op de Hongaarse tv. 'Maar ik sta er open voor en zou ook helpen waar ik kan, maar Ferencváros staat voor mij nu op de eerste plaats.'

Mocht het daadwerkelijk zover komen voor Leonardo, dan zal in de herfst van zijn carrière hij eindelijk het interlanddebuut maken dat hem bij zijn entree bij Feyenoord werd toegedicht. Dertien jaar na dato, en niet in het shirt van de Goddelijk Kanaries maar dat van de Magische Magyaren.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.