Prins Ali wil drastische maatregelen: 'Alles openbaar'

Reacties

Ali Bin Al-Hussein steunt Rusland en Qatar voorwaardelijk bij het organiseren van de WK's van 2018 en 2022. De presidentskandidaat van de FIFA geeft aan dat beide landen nog flink wat werk aan de winkel hebben.

Prins Ali wil drastische maatregelen: 'Alles openbaar'

'Er moeten nog veel stappen worden gezet, maar daar ga ik voor zorgen als ik aan de macht kom', vertelt de prins uit Jordanië tegen The Guardian. 'We moeten kunnen garanderen dat de mensenrechten en andere wetten worden nageleefd.'

'De FIFA heeft al vaker beloofd hier streng op toe te zien, maar dat moet de wereldvoetbalbond dan ook wel daadwerkelijk doen. Tot nu toe bleef dat uit.' Desondanks steunt de Jordaniër Rusland en Qatar. 'In mijn ogen moet het voor ieder land ter wereld mogelijk zijn om als gastland voor het wereldkampioenschap voetbal te dienen, dat heb ik altijd al aangegeven.'

Of de Jordaniër zijn woorden waar kan maken, moet op 26 februari blijken. Dan zijn de presidentsverkiezingen van de wereldvoetbalbond, waar Bin Al-Hussein aan deelneemt. Ook de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, Sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa, de Fransman Jérôme Champagne en Gianni Infantino, de secretaris-generaal van de UEFA, doen een gooi naar de hoogste positie bij de FIFA.

Shirtsponsor
Kandidaat Sexwale presenteerde woensdag zijn programma voor de FIFA-verkiezingen. Als het aan de Zuid-Afrikaan ligt, spelen nationale voetbalploegen in de toekomst net als clubs met shirtreclame. De mogelijke opvolger van Sepp Blatter kondigde tevens aan de corruptie binnen de wereldvoetbalbond te willen stoppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.