Prins Ali roept nog een laatste keer op tot verandering

Reacties

Kort voor de presidentsverkiezingen van de FIFA heeft prins Ali Al Bin-Hussein voor een laatste keer de aanwezigen op het congres toegesproken. Hij riep in verschillende bewoordingen op tot een verandering bij de wereldvoetbalbond.

Prins Ali roept nog een laatste keer op tot verandering

'Het is een geweldige eer om kandidaat te zijn', zo begon de Jordaanse prins zijn relaas. 'De ogen van de wereld zijn op ons gericht. FIFA is meer dan voetbal. We zijn meer dan de beschermengel van het voetbal. Voetbal kan verbroederen.' Vlak voordat zijn tegenstrever Sepp Blatter het podium betrad, riep hij op tot een revolutie.

'Ik koester het vertrouwen dat mensen in FIFA hebben. Dat moeten we ook weer gaan terugwinnen. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Een gemakkelijk antwoord is er niet', doelt prins Ali op de corruptiezaak die de laatste dagen de boventoon voerde. 'Verandering is een proces. Ons pad zal moeten gaan leiden tot transparantie en vertrouwen. We kunnen de duisternis wegnemen die rond de FIFA-familie hangt.'

Wat hem betreft gebeurt dat per direct. 'Dit is hét moment om voor verandering te zorgen. We hebben een sterke leider nodig om ons uit deze rotzooi te gidsen. Ik beloof plechtig dat ik daar alles aan zal doen als ik gekozen zal worden. Ik zal open, transparant en democratisch te werk gaan. Ik zal de deur van het FIFA-huis opengooien. Het is ook jullie FIFA. Ik zal ons huis opbouwen met daden, en niet slechts met woorden. Ik wil samen met u, alle 209 bonden, FIFA veranderen. Ik vraag u: luister naar uw geweten en uw hart', zo besloot de tegenstrever van Sepp Blatter.

Van Praag
Eerder sprak hij nog een woord van dank uit aan KNVB-voorzitter Michael van Praag, die zich uiteindelijk terugtrok uit de race om prins Ali alle ruimte te geven. 'Ik wil ook mijn medestanders Luis Figo en Michael van Praag bedanken voor hun bijdrage', aldus prins Ali over de twee teruggetrokken kandidaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.