Principeakkoord AZ en Werder over Jóhannsson

Reacties

Aron Jóhannsson is een stap dichter bij een transfer naar Werder Bremen. AZ is met de Duitsers in hoofdlijnen tot een vergelijk gekomen over een afkoopsom.

Principeakkoord AZ en Werder over Jóhannsson

In plaats van zich voor te bereiden op het Europa League-duel met Istanbul Basaksehir van donderdag onderhandelt de Amerikaans international met Werder Bremen over een contract.

Zaterdag meldde Werder Bremen zich in Alkmaar. 'Alles is daarna vrij snel gegaan', zegt technisch directeur Earnest Stewart op de AZ-website. 'Ze wilden hem echt heel graag hebben. Ze hebben dat in alles laten blijken. Het is een uitstekende deal voor AZ.'

Jóhannsson zou na Nemanja Gudelj (zes miljoen euro naar Ajax) en Steven Berghuis (6,5 miljoen naar Watford) de derde basiskracht zijn die AZ deze zomer enkele miljoenen oplevert. De nummer drie van vorig seizoen kan een aanzienlijke transfersom vragen omdat het contract van de clubtopscorer, goed voor 38 goals in 84 officiële duels, nog drie jaar doorloopt.

Trainer John van den Brom heeft met Vincent Janssen de eventuele opvolger van de onlangs van het Gold Cup-toernooi teruggekeerde Jóhannsson al in huis. De van Almere City overgekomen jeugdinternational was donderdag in het Europa League-duel met Istanbul Basaksehir (2-0) al één keer trefzeker. Jóhannsson speelde toen ondanks een jetlag alweer een helft mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.