Primeur met twaalf bankzitters tijdens duel om JC Schaal

Reacties

Vanaf komend seizoen is het in Nederland voor betaald voetbalclubs toegestaan om twaalf wisselspelers in de wedstrijdselectie op te nemen. Feyenoord en PSV krijgen op 31 juli de primeur bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal.

Primeur met twaalf bankzitters tijdens duel om JC Schaal

De regelwijziging vloeit voort uit het raport 'Winnaars van Morgen'. Daarin werd geconstateerd dat trainers in de voorbereiding op wedstrijden met selecties van gemiddeld 20 tot 24 spelers werkt, maar er op wedstrijddagen meerdere selectieleden op de tribune plaats moesten nemen.

'Dankzij de uitbreiding blijven zij betrokken bij de voorbereiding op de wedstrijd. Dat bevordert het teamproces en de ontwikkeling van jonge spelers', zegt Jelle Goes, technisch manager van de Nederlandse voetbalbond, in een persverklaring.

Met dit besluit gaat de KNVB de Serie A achterna. Daar is het al langer toegestaan om een wedstrijdselectie van 23 spelers te selecteren voor competitieve wedstrijden. In Nederland geldt deze nieuwe regel voor alle betaald voetbalcompetities (Eredivisie, Jupiler League, KNVB-bekertoernooi én duel om Johan Cruijff Schaal). Het is - mede om praktische redenen, wegens de omvang van de dug-outs - niet verplicht om de wedstrijdselectie uit te breiden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.