Prijzenpakker Mourinho dicht bij contractverlenging

Reacties

Als het aan José Mourinho ligt, wordt hij nooit meer ergens anders manager. De 52-jarige Portugees is volgens Engelse media dicht bij een contractverlenging van twee jaar bij Chelsea.

Prijzenpakker Mourinho dicht bij contractverlenging

Mourinho tekende bij zijn terugkeer in de zomer van 2013 een vierjarige verbintenis. De kersverse kampioen van Engeland zou dat contract nu met twee jaar gaan opkrikken tot medio 2019, zo melden diverse Engelse media.

'Als sinds de eerste dag van dit seizoen zeg ik hetzelfde: als eigenaar Roman Abramovich wil dat ik blijf, dan blijf ik', zo begeleidde Mourinho het nieuws. 'De dag dat hij me vertelt te gaan, dan ga ik. Ik wil voorlopig ook niet nadenken over een andere club. Ik wil het liefst de rest van mijn loopbaan bij Chelsea blijven', aldus The Special One, die twee jaar terug bij zijn terugkeer zijn clubliefde betuigde door te stellen dat hij vanaf dat moment als The Happy One door het leven ging.

Mocht de dag van vertrek bij de Londense club wél komen, dan opteert de succescoach niet meer voor een buitenlands avontuur. 'Toen ik de eerste keer deze club verliet, had ik talloze landen en clubs waar ik heen kon. Nu zijn dat negentien andere clubs in de Premier League en 22 in het Championship, dat is een stuk minder', aldus de Chelsea-manager, die niet nog eens wil verhuizen.

Kritiek
Hoewel Mourinho in Engeland wel kritiek krijgt om het geregeld klinische spel van Chelsea, heeft hij dit seizoen opnieuw bewezen een prijzenpakker pur sang te zijn. Behalve de titel veroverde Chelsea ook de League Cup. In zijn eerste Londense periode, tussen 2004 en 2007, won de Portugees ook al twee Engelse titels, de FA Cup, twee keer de League Cup en de Community Shield. Niet voor niets lachte de veelbesproken trainer onlangs de vermeende ontevredenheid van Abramovich weg. De Rus zou immers wel degelijk tevreden zijn nu Chelsea weer kampioen is.

Ook bij zijn andere werkgevers reeg Mourinho de prijzen aaneen. Zowel met Porto als Internazionale won hij de Champions League, terwijl hij met de Portugese topclub ook twee keer kampioen werd, de beker won, de Portugese Super Cup pakte en zegevierde in de UEFA Cup in 2003. Na zijn vertrek bij Chelsea zette hij in Milaan de prijzenregen door met twee titels, een bekerwinst en de Super Cup. Bij Real Madrid won hij De Cup met de Grote Oren  tot zijn eigen frustratie niet, maar won hij wel een titel, een beker en een Super Cup.   

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.