Prijswinnaar Wijnaldum wil doorpakken met Liverpool

Reacties

Georginio Wijnaldum leeft met veel vertrouwen toe naar de slotfase van het Premier League-seizoen. De 26-jarige Nederlander, die zich dinsdag tot beste Liverpool-speler van de maand maart kroonde, denkt dat hij met The Reds nu definitief de weg naar boven heeft ingeslagen.

Prijswinnaar Wijnaldum wil doorpakken met Liverpool

Wijnaldum mocht zich over januari ook al de beste speler van Liverpool noemen, maar van de negen wedstrijden die maand won de ploeg van manager Jürgen Klopp er maar één. 'Het winnen van deze prijs voelt nu veel beter dan drie maanden geleden', erkent Wijnaldum op de site van Liverpool. 'Ik hoop echt dat we vanaf nu weer op de top van ons kunnen spelen.'

Liverpool won drie van zijn laatste vier wedstrijden, waaronder krachtmetingen met rivaal Everton en concurrent Arsenal (beide 3-1). Wijnaldum is vanzelfsprekend tevreden met die resultaten, maar blijft ook sceptisch. 'Er zijn tijden geweest waarin we een grote tegenstander versloegen en de week daarop weer onderuit gingen. In dat opzicht lijkt het nu wel de goede kant op te gaan, maar we moeten nu dan ook echt doorpakken', aldus Wijnaldum, die onlangs nog stelde dat hij zich bij Liverpool meer gewaardeerd voelt dan in Nederland.

Klopp
Liverpool, momenteel de nummer drie in de Premier League met een of twee duels meer gespeeld dan de concurrentie, vervolgt de competitie woensdagavond met een thuiswedstrijd tegen Bournemouth (aftrap 21.00 uur). Klopp moet het tegen de middenmoter onder anderen stellen zonder de geblesseerde Sadio Mané, maar de manager wil zich daar niet te druk over maken. 'Natuurlijk, iedereen zou Sadio missen. Southampton mist hem waarschijnlijk ook en hetzelfde geldt voor Red Bull Salzburg. We bevinden ons in goed gezelschap', zo refereerde Klopp aan de voormalige clubs van Mané.

'Ik kan me eerlijk gezegd niet eens herinneren wanneer de laatste keer is dat al mijn spelers beschikbaar waren. We moeten dan ook niet praten over welke spelers we missen, maar hoe we Bournemouth kunnen verslaan', aldus Klopp, die de focus vooral wil leggen op de defensie. 'Ik maak me niet druk om het creëren van kansen, want daar slagen we altijd wel in. We moeten vooral goed georganiseerd staan en Bournemouth geen vertrouwen geven. Anders kunnen ze heel goed voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.