Pérez haalt Valdano en Zidane terug naar Madrid

Tijdens zijn eerste vergadering als nieuwe voorzitter van Real Madrid stelde Florentino Pérez direct enkele bekenden aan in de clubleiding: Jorge Valdano en Zinedine Zidane.

Pérez haalt Valdano en Zidane terug naar Madrid

Valdano is de nieuwe algemeen directeur van Real en zal als rechterhand van Pérez werkzaam zijn. Het tweetal werkte al eerder samen. Van augustus 2000 tot juni 2004 was de inmiddels 53-jarige Argentijn technisch directeur van De Koninklijke. De voormalig aanvaller kwam als speler drie seizoenen uit voor de Madrileense grootmacht en won in die periode drie kampioenschappen en een UEFA Cup. En als trainer zat hij één seizoen (1997/98) op de bank én veroverde hij eveneens de landstitel.

Zidane (foto) heeft een speciale functie. Hij is benoemd als adviseur van Pérez. De 36-jarige Fransman voetbalde van 2001 tot 2006 bij Real, waarmee de drievoudig wereldvoetballer van het jaar in 2002 de Champions League won en in 2001 en 2003 de landstitel. De 108-voudig international nam in 2006 afscheid als voetballer met een rode kaart tijdens de WK-finale tegen Italië. Drie van zijn vier zonen spelen in de jeugdopleiding van Real: Enzo, Luca en Theo.

Naast Valdano en Zidane gaat Miguel Pardeza aan de slag als technisch directeur. De vijfvoudig international doorliep de jeugdopleiding van Real, maar kwam niet verder dan 28 competitieduels in het koninklijke witte shirt. De aanvallend ingestelde speler had meer succes bij Real Zaragoza, waarvoor hij 297 duels in actie kwam en 76 keer scoorde. Tevens was hij enkele jaren woordvoerder van de Spaanse spelersvakbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen