Preud'homme puzzelt nog over vervanger Ruiz

Voor het eerst in anderhalf jaar moet FC twente het stellen zonder de inbreng van Bryan Ruiz. Trainer Michel Preud'homme dubt nog over de vervanger van de Costaricaan.

Preud'homme puzzelt nog over vervanger Ruiz

Voor Preud'homme is het niet eenvoudig het verlies van Ruiz op te vangen. De Costaricaan, die na een knieoperatie tot zeker na de winterstop ontbreekt, speelt een voorname rol in het Enschedese spel. Bovendien hoefde nooit gedacht te worden aan een vervanger, omdat Ruiz sinds zijn transfer naar FC Twente altijd beschikbaar was.

'We hebben meerdere mogelijkheden en kunnen het met diverse opties opvangen', vertelde Preudhomme in de aanloop naar het duel met De Graafschap. De Belg denkt aan Roberto Rosales, Luuk de Jong, Dario Vujicevic en Bernard Parker.

Pred'homme wil niet zijn hele ploeg overhoop gooien. 'Ik zal niet veel veranderen. De individuele kwaliteit van Bryan zullen we moeten missen; we zullen andere kwaliteiten moeten tonen.'

De trainer van FC Twente is positief gestemd. 'Dit seizoen hebben we onder andere in de wedstrijden tegen PSV en Werder Bremen moeten zoeken naar andere oplossingen en die hebben we ook gevonden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's