Preud'homme: 'Normaal staat organisatie altijd goed'

FC Twente-trainer Michel Preud'homme liet zondag na de 6-2 verloren wedstrijd tegen Heerenveen een aangeslagen indruk achter. Door de nederlaag verzuimde Twente de koppositie over te nemen.

'Het zijn zware cijfers voor FC Twente en het is een zware nederlaag. Normaal staat onze organisatie altijd goed, ook bij aanvallend voetbal, maar als je zo makkelijk doelpunten tegen krijgt, dan heb je een probleem', constateerde de Belgische oefenmeester.

'We hebben wel een goede reactie getoond vandaag, want we kwamen twee keer terug. Toen kwam de 3-2 en vanaf dat moment hebben we het laten vallen. Dat lijkt niet op onze ploeg, want met 3-2 heb je kans om terug te komen, zoals tegen Tottenham afgelopen dinsdag. Ik ben heel teleurgesteld door het resultaat. Wij moeten terug naar de basis en niet denken dat het vanzelf gaat. Iedereen moet zijn taak individueel en collectief gaan vervullen', aldus Preud'homme

Collega en Heerenveen-trainer Ron Jans kon zijn geluk niet op. ‘Dit was voor ons een heerlijke wedstrijd. Het was fantastisch om naar te kijken. Het is een geflatteerde uitslag, maar voor ons is het een feest. Met 2-1 bij rust kon ik leven. Na rust ging Theo Janssen wat dieper spelen en toen liepen we terug. De 3-2 bleek een keerpunt in de wedstrijd, toen knakte er iets bij FC Twente. Daarna was elke counter raak. Het lijkt onwezenlijk, maar het voelt erg goed', blikte Jans terug. Foto: VI Images