Preud'homme: 'Derde penalty vormde de beslissing'

FC Twente ging woensdag met 4-1 onderuit bij Tottenham Hotspur en na afloop waren de Tukkers vooral ontevreden over het optreden van Terje Hauge, die drie strafschoppen gaf aan The Spurs.

Michel Preud'homme vond niet dat zijn elftal was bestolen, maar stelde wel vraagtekens bij enkele beslissingen van de arbitrage. 'Sommige beslissingen hadden anders kunnen zijn, of hadden aan de andere zijde ook genomen moeten worden. Wanneer je aan de ene kant een handsbal bestraft, moet je dat ook aan de andere kant doen', aldus de trainer van de Tukkers.

Op de Twente-website keek hij terug op een goede wedstrijd. 'We speelden de eerste helft erg goed en kregen met de kans van Bryan Ruiz ook de beste mogelijkheid van de eerste helft. Dan is er de penalty die door Nicolay Mihalylov goed wordt gestopt. Na rust kom je dan snel op een 2-0 achterstand, maar ook weer snel op 2-1. En met elf tegen tien heb je mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. Daar stelden we onze tactiek ook op af en namen we risico.'

'De derde penalty vormde de beslissing. Het verschil was vandaag dat zij in tegenstelling tot ons de kansen die ze kregen wel wisten te benutten. We hadden bij de loting gehoopt uit groep drie een minder sterke tegenstander dan Tottenham te treffen. Toch hebben we ook hier geprobeerd positief voetbal te spelen. Dat zullen we blijven doen en hopelijk vallen de beslissingen een volgende keer wel in ons voordeel uit', besloot Preud'homme.