Prestigieuze prijs Vardy: 'Zijn verhaal inspireert iedereen'

Reacties

Jamie Vardy is door de schrijvende Engelse pers gekozen tot Speler van het Jaar in Engeland. De prijs voor de spits is meer dan een erkenning van zijn bijdrage aan de ongekende prestatie van Leicester City.

Prestigieuze prijs Vardy: 'Zijn verhaal inspireert iedereen'

Premier League-koploper Leicester City was ruim vertegenwoordigd bij de nominaties voor de prijs, die de bond van schrijvende voetbaljournalisten (FWA) elk jaar uitreikt. Niet alleen eindigden Riyad Mahrez en N'Golo Kante op de tweede en derde plaats, in totaal waren liefst zeven spelers van The Foxes genomineerd.

'Het is het bewijs voor hun brede excellentie dat zoveel spelers van Leicester City door onze leden werden gekozen', vertelde FWA-voorzitter Andy Dunn. 'Het verhaal Jamie Vardy heeft zoveel mensen geïnspireerd. Zijn record, elf duels op rij scoren, is een edelsteen op de Premier League-kroon die Leicester City ongetwijfeld gaat pakken. De prijs Speler van het Jaar is niet alleen een erkenning van zijn fantastische seizoen, maar ook een erkenning voor zijn reis van amateur tot international.'

Eer
Vardy zelf prijst zich gelukkig met het eerbetoon van de Engelse schrijvende pers. 'Het is een grote eer om een dergelijk prestigieuze prijs te winnen en mijn naam te zien staan op een lijst met eerdere winnaars, onder wie een paar ongelooflijke spelers', aldus de international. Onder anderen Luis Suárez, Didier Drogba en Robin van Persie gingen Vardy voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.