Preses Smit heeft genoeg van hoofdpijndossier Heracles

De kans is reëel dat Jan Smit (foto) bezig is aan zijn laatste maanden als voorzitter van Heracles Almelo. Als de gemeenteraad van Almelo in het voorjaar niet positief oordeelt over een bestemmingsplanwijziging voor het nieuwe stadion, legt Smit aan het eind van dit seizoen zijn functie neer.

Preses Smit heeft genoeg van hoofdpijndossier Heracles

Volgens de club en de voorzitter is een ruimere detailhandelsopzet noodzakelijk voor een gezonde exploitatie van de nieuwe accommodatie. 'We zijn nu al vijf jaar bezig een nieuw stadion te realiseren en ik vind het ongelooflijk dat wij niet de volledige medewerking van de gemeente krijgen', reageert Smit.

'We hebben al principeovereenkomsten met enkele grote huurders die ruimtes willen afnemen. We creëren werkgelegenheid en zetten de stad Almelo als club al jaren achtereen op een prima manier op de kaart. En toch schiet het met dat stadion maar niet op.'

'Er is elke keer wel weer iets wat voor vertraging zorgt. We zijn nu aanbeland bij the point of no return. Als er dit voorjaar geen positief besluit valt, stop ik aan het eind van dit seizoen als voorzitter van Heracles Almelo. Dit is geen dreigement, maar slechts de realiteit.'

Smit: 'In het huidige stadion hebben we geen toekomst in de Eredivisie. Een club als PEC Zwolle, die afgelopen seizoen promoveerde uit de Jupiler League, is ons nu al aan alle kanten aan het inhalen. Ik heb altijd gezegd dat ik alleen doorga bij Heracles Almelo als ik uitdagingen en een gezonde toekomst zie. Dat is nu heel discutabel. Ik zie het somber in.' (Peter Wekking)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's