Premier League-unicum lonkt voor clubhopper Anelka

Nicolas Anelka heeft met zijn overstap naar West Bromwich Albion naar eigen zeggen de juiste stap gezet. De Franse spits kan in elk geval een plaats in de Premier League-annalen nauwelijks meer ontgaan.

Premier League-unicum lonkt voor clubhopper Anelka

Anelka mag zich sinds donderdag officieel een speler van West Bromwich Albion noemen. Daarmee vervolgt de Franse aanvaller zijn tournee over de internationale velden, die hem onder andere heeft gebracht in Turkije, China en Italië.

Maar de meeste jaren heeft de 34-jarige oud-international hij gesleten in Engeland. Met The Baggies begint hij over ruim een maand aan zijn vijftiende seizoen in de Premier League.

West Bromwich Albion is de zesde Engelse club die Anelka onder contract neemt. In tegenstelling tot zijn overgang naar Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton Wanderers en Chelsea is er dit keer geen geld over tafel gegaan. De spits komt transfervrij over van Juventus, dat hem geen nieuw contract aanbood.

Anelka kan op The Hawthorns een unieke prestatie neerzetten. Zeven spelers gingen hem voor door voor zes verschillende club te scoren in de Premier League. Maar geen van hen is afkomstig van het Europese vasteland.

De Engelsen Andy Cole, Les Ferdinand, Marcus Bent, Nick Barmby, Peter Crouch, de voormalige Wales-international Craig Bellamy en de Ierse aanvaller Robbie Keane gaven Anelka het goede voorbeeld.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen