Premier League-recordhouder Friedel (43) stopt

Reacties

Na liefst zeventien jaar Premier League-voetbal zet Brad Friedel een punt achter zijn loopbaan. De 43-jarige doelman keert na dit seizoen terug naar de Verenigde Staten en gaat in zijn vaderland aan de slag als analyticus voor FOX Sports en ambassadeur van zijn huidige club Tottenham Hotspur. Bovendien wil hij zijn trainersdiploma's halen.

Premier League-recordhouder Friedel (43) stopt

Friedel stond sinds 1997, met uitzondering van het seizoen 2000/01 bij Blackburn Rovers, onder contract bij een Premier League-club. Vanaf augustus 2004 tot oktober 2012 keepte de 82-voudig international van Amerika zelfs tijdens elke speelronde van de hoogste Engelse afdeling. Die onafgebroken serie van 310 optredens is nog altijd een record.

Het overgrote deel van die wedstrijden speelde Friedel voor Blackburn, waar hij van 2000 tot 2008 voor uitkwam en in 2002 de League Cup mee veroverde. Zijn eerste club in Engeland was Liverpool, maar daar was de marathonman geen eerste keus, net als in zijn laatste drie seizoenen bij zijn huidige club Tottenham. In zijn eerste jaar bij Spurs en Aston Villa (2008-2011) was hij dat nog wel.

Friedel, momenteel derde doelman achter Hugo Lloris en Michel Vorm, laat in een reactie weten het profbestaan vooral mentaal zijn tol begint te eisen. 'Met mijn 44ste verjaardag in aantocht is het een mooi moment om ermee te stoppen. Ik heb het punt bereikt dat ik er mentaal klaar voor ben', aldus de Amerikaan, die voor zijn komst naar Engeland voor Brøndby IF en Galatasaray speelde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.