Premier League ziet ook Chinese zilvervloot binnenvaren

Reacties

De Premier League heeft opnieuw een uiterst lucratieve deal gesloten. De Chinese online streamingdienst PPTV mag voor een bedrag van minimaal 560 miljoen euro gedurende drie seizoenen beelden van de Engelse competitie laten zien.

Premier League ziet ook Chinese zilvervloot binnenvaren

Volgens zowel de BBC als Associated Press gaat de deal vanaf de jaargang 2019/20 in. Het totaalbedrag zou zelfs op kunnen lopen tot 650 miljoen euro. Het betreft hoe dan ook de grootste overzeese deal ooit voor de Premier League, een record dat in handen was van het Amerikaanse NBC, dat omgerekend 155 miljoen euro per jaar aftikt.

Dat is een schijntje in vergelijking met het bedrag van bijna zes miljard euro dat het Britse Sky en BT ophoestten om tussen 2016 en 2019 beelden van de Premier League te mogen laten zien. Nu het geld de clubs op de rug groeit, wordt transferrecord na transferrecord aangescherpt. Bovendien zijn de salarissen geëxplodeerd. Met de reeks profijtelijke overzeese deals zetten de Engelse clubs de concurrentie uit Spanje, Italië en Duitsland in economische zin op nog grotere achterstand.

PPTV is eigendom van Suning, dat al flink heeft geïnvesteerd in het voetbal met onder meer de overname van Internazionale. President Xi Jinping wil dat China tegen 2025 de grootste sporteconomie ter wereld heeft. In dat licht moeten ook de recente investeringen door clubs op de transfermarkt worden gezien. Afgelopen zomer streken onder anderen Graziano Pellè en Hulk neer in China.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.