Premier League luistert naar supporters en matigt prijzen

Reacties

De Premier League-clubs hebben woensdagochtend een akkoord bereikt om de ticketprijzen voor uitwedstrijden voor de komende drie seizoenen te reduceren naar een maximum van dertig pond, zo'n 39 euro. Met name voor de grote clubs is het een flinke verlaging.

Premier League luistert naar supporters en matigt prijzen

Supporters in Engeland protesteerden de afgelopen tijd veel tegen de hoge ticketprijzen in de Premier League. De fans van Liverpool kwamen in actie door in de 77ste minuut van het duel met Sunderland (2-2) het stadion te verlaten, als protest tegen de verhoging van het duurste ticket naar 77 pond. Daarnaast werd er actie gevoerd onder de naam Twenty's plenty, met als boodschap dat twintig euro voor een kaartje voor een uitwedstrijd meer dan genoeg is. De protesten zijn vooral losgekomen sinds in februari 2015 een miljardendeal werd getekend voor de uitzendrechten van de Engelse competitie.

Woensdagochtend hebben de twintig Premier League-clubs een unaniem akkoord bereikt om een maximum van dertig pond in te stellen. Voor de grote clubs is dat een behoorlijk verschil. Het duurste uitticket bij Arsenal was bijvoorbeeld 64 pond, weten Engelse media. Bij negen van de twintig club was zelfs het goedkoopste uitticket tot nu toe duurder dan dertig pond, dat gaat nu dus veranderen.

'De clubs weten dat uitsupporters een unieke status hebben. Ze zijn essentieel voor de sfeer bij de wedstrijden en stimuleren de thuissupporters. Daarmee onderscheidt de Premier League zich van andere competities', laat de Premier League in een statement op de website weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.