Premier League kleurt steeds meer oranje: record lonkt

Reacties

De Premier League is met Ibrahim Afellay en Steven Berghuis weer twee landgenoten rijker, waardoor komende jaargang de boeken in kan gaan als het seizoen met de meeste Nederlanders.

Premier League kleurt steeds meer oranje: record lonkt

Hans Segers was op 15 augustus 1992 de eerste Nederlander in de Premier League. Hij was de doelman van Wimbledon, dat bij de start van het seizoen met 2-1 verloor op bezoek bij Leeds United. Tijdens de eerste jaargang kwamen er vier landgenoten in actie: Segers stond 41 duels onder de lat bij Wimbledon, Kenneth Monkou kwam tot 33 optredens namens Southampton, Michel Vonk speelde 26 wedstrijden voor Manchester City en Orpheo Keizerweerd kwam één keer in actie namens Oldham Athletic.

Ieder jaar kwamen er meer Nederlanders naar Engeland en in het seizoen 2013/14 kregen liefst twintig landgenoten speeltijd in de Premier League. Dat is nog altijd een record, maar aangezien er op dit moment 21 Nederlanders onder contract staan bij de twintig Premier League-clubs kan dat verbeterd worden. Ter vergelijking: naast Engeland hebben alleen Frankrijk (35), Spanje (34) en Ierland (26) méér spelers in de Engelse hoogste divisie.

Om het record te breken moeten Afellay (Stoke City), Berghuis (Watford), Jordy Clasie (Southampton), Memphis Depay (Manchester United), Jeremain Lens (Sunderland) en Georginio Wijnaldum (Newcastle United) allemaal debuteren komend seizoen. Voordeel is dat Clasie, Depay en Lens te maken hebben met een Nederlandse manager. Want met Dick Advocaat (Sunderland), Louis van Gaal (Manchester United) en Ronald Koeman (Southampton) staan er ook drie landgenoten aan het roer in Engeland.

NEDERLANDERS IN PREMIER LEAGUE 2015/16
Leandro Bacuna Aston Villa
Nathan Aké Chelsea
Daley Blind Manchester United
Memphis Depay Manchester United
Vurnon Anita Newcastle United
Daryl Janmaat Newcastle United
Siem de Jong Newcastle United
Tim Krul Newcastle United
Georginio Wijnaldum Newcastle United
Ricky van Wolfswinkel Norwich City
Jordy Clasie Southampton
Maarten Stekelenburg Southampton
Ibrahim Afellay Stoke City
Marco van Ginkel Stoke City
Erik Pieters Stoke City
Patrick van Aanholt Sunderland
Jeremain Lens Sunderland
Marvin Emnes Swansea City
Dwight Tiendalli Swansea City
Michel Vorm Tottenham Hotspur
Steven Berghuis Watford
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.