Premier League en Serie A vestigen transferrecords

Reacties

De Premier League en de Serie A hebben tijdens de afgelopen zomertransferperiode nieuwe records gevestigd. Alleen de Primera División kan enigszins volgen. De overige competities volgen op gepaste afstand.

Premier League en Serie A vestigen transferrecords

De hoogste afdeling van Engeland maakte zijn reputatie als meest kapitaalkrachtige Europese competitie meer dan waar. De twintig clubs gaven vier procent meer uit dan tijdens de zomerstop van 2014: in totaal ruim 1,1 miljard euro. Manchester City nam bijna een vijfde daarvan voor zijn rekening door ruim tweehonderd miljoen euro te besteden aan de komst van onder anderen Kevin De Bruyne, Nicolás Otamendi en Raheem Sterling.

In de Serie A stegen de transferuitgaven voor het eerst sinds vijf jaar. Met krap zeshonderd miljoen euro bleef de Italiaanse eliteafdeling de Primera División (570 miljoen) nipt voor. Juventus spande de kroon door circa 127,5 miljoen euro te besteden, niet veel minder dan het Manchester United van Louis van Gaal (140 miljoen) en meer dan Liverpool (110 miljoen). AC Milan en Internazionale (beiden circa negentig miljoen) deden eveneens een flinke duit in het zakje.

Dat de Primera División een goede derde is, is vooral te danken aan Atlético Madrid en Valencia. De nummer drie en vier van vorig seizoen bleven de grootste titelkandidaten Barcelona en Real Madrid ruim voor. Valencia gaf liefst 140 miljoen euro uit, Atlético circa 105 miljoen. De twee grootmachten deden het relatief rustig aan. Barcelona hield het mede door het FIFA-transferverbod bij 51 miljoen euro (Arda Turan en Aleix Vidal zijn in januari inzetbaar), Real was goed voor bijna het dubbele bedrag: 89,5 miljoen.

De Bundesliga en de Ligue 1 kunnen aan dergelijke bedragen niet tippen. In Duitsland bleef de teller steken op 410 miljoen uitgegeven euro's, de Ligue 1 deed het met ruim honderd miljoen euro minder nog iets rustiger aan. Bayern München (86 miljoen), Paris Saint-Germain (116 miljoen) en AS Monaco (85 miljoen) waren in die twee competities de grootgebruikers. Het totale bedrag dat de Eredivisie besteedde – circa 51,5 miljoen euro – verbleekt daarbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.