Pranjic en Berg verpesten kampioenswedstrijd Olympiakos

Reacties

In de Griekse topper tegen Panathinaikos heeft Olympiakos Piraeus een ultrasnelle landstitel door de vingers laten glippen. In een chaotisch duel ging de regerend kampioen op pijnlijke wijze met 3-0 onderuit door treffers van de ex-Eredivisionisten Danijel Pranjic en Marcus Berg. Er gebeurde echter nog veel meer in Piraeus.

Pranjic en Berg verpesten kampioenswedstrijd Olympiakos

Dat Olympiakos - met de landstitel zeven speelronden voor het einde voor het grijpen - dit seizoen voor het eerst onderuit ging door op eigen veld met dergelijke cijfers van de aartsrivaal te verliezen is al opmerkelijk, wat er tijdens de wedstrijd tussen de twee Griekse grootmachten allemaal gebeurde maakt de kampioenwedstrijd nog memorabeler.

Het begon allemaal voor rust, toen Olympiakos-aanvaller Michael Olaitan bewusteloos van het veld werd gedragen. Nadat Alejandro Domínguez vanaf de stip had verzuimd Olympiakos op voorsprong te zetten en Pranjic (foto, ex-SC Heerenveen) en Berg (ex-FC Groningen en-PSV) raak hadden geschoten, kwam de Nigeriaanse spits in de catacomben weer bij. Maar daarmee was de Griekse tragedie nog niet over.

Na de 0-2 van Berg sloeg de vlam pas echt in de pan. Het gefrustreerde thuispubliek velde eerst Panathinaikos-trainer en oud-Ajacied Yannis Anastasiou met een beker cola, vervolgens werd het duel vlak voor tijd na de 0-3 van Mehdi Abeid bijna gestaakt omdat er vuurwerk op het veld belandde en de Panathinaikos-spelers van alle kanten werden bekogeld.

Nadat de gemoederen enigszins waren bedaard werd besloten om de laatste minuten alsnog uit te spelen, al was het duel geheel en al beslist. Het neemt niet weg dat het kampioensfeest van Olympiakos nog een week op zich laat wachten. En dat terwijl Manchester United afgelopen dinsdag nog met 2-0 onderuit ging in Piraeus. Volgende week kan Olympiakos op bezoek bij PAOK in Saloniki alsnog orde op zaken stellen.

Bekijk hier al onze video's