Prandelli relativeert kritiek: 'Eén overwinning is genoeg'

Reacties

De kritiek op Galatasaray-trainer Cesare Prandelli neemt toe, maar de Italiaan zelf trekt zich er weinig van aan. Toch is de situatie van de Turken in Groep D niet erg rooskleurig.

Prandelli relativeert kritiek: 'Eén overwinning is genoeg'

In aanloop naar de Champions League-ontmoeting met Anderlecht reageerde Prandelli onder meer op de matige vooruitzichten in het miljoenenbal. Met één punt staat het laatste in de poule, een punt onder Anderlecht. Borussia Dortmund (twaalf) en Arsenal (zeven) zijn al een heel eind uit het zicht. Daarnaast verloor de ploeg van Wesley Sneijder in de competitie dit weekend thuis met 0-3 van Trabzonspor.

'Maar uiteindelijk staan we in de competitie derde, slechts een punt achter Besiktas en Fenerbahçe. En in de Champions League is één overwinning genoeg om weer mee te doen', luidt het opmerkelijke commentaar van Prandelli. Hij gaat er met die laatste opmerking vermoedelijk van uit dat een Europa League-plaats het hoogst haalbare is. Als Arsenal een punt of meer pakt tegen het al geplaatste Dortmund, is de tweede plek in de poule hoe dan ook al helemaal onbereikbaar voor Galatasaray.

In Brussel verwacht de coach evenwel geen makkelijke avond. 'Anderlecht heeft een jong en technisch elftal', weet Prandelli. 'Ze hebben hun ploeg zo gebouwd, dat er nog voor jaren perspectief is. Het zal pittig worden.' Dat terwijl een overwinning het enige is dat de kritiek op hem zal doen verstommen. 'Ach, kritiek hoort bij het vak. We hebben kwaliteit, het is aan de spelers om dat te laten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.