Prandelli: 'Belachelijk, het systeem moet worden herzien'

Cesare Prandelli is niet te spreken over de loting voor het WK van volgend jaar zomer. De bondscoach van Italië noemt de gang van zaken 'belachelijk'. Opvallend was dat de Italianen tijdens de proefloting terecht kwamen in de groep des doods.

Prandelli: 'Belachelijk, het systeem moet worden herzien'

De huidige nummer zeven van de FIFA-ranking werd tijdens de zogeheten proefloting ingedeeld in een poule met Brazilië, Frankrijk en Australië. De viervoudige wereldkampioen zit vooralsnog in pot 4 en kan bij een eventuele verhuizing naar pot 2 worden gekoppeld aan landen als Brazilië, Argentinië, Nederland en Frankrijk, het land dat oorspronkelijk werd verwacht in schaal 2.

'Het systeem werkt niet en moet worden herzien', meent Prandelli in gesprek met La Gazzetta dello Sport. 'Wij staan nu op de zevende plaats op de wereldranglijst. Dat stonden we de afgelopen tweeëneenhalf jaar ook al. De enige maand die echt telt is oktober en dat is belachelijk, want wij hebben ook tegen toplanden gespeeld om op daar te komen.'

De twee gelijke spelen in de maand oktober deden de ploeg van trainer Prandelli de das om. De WK-kwalificatiewedstrijden tegen Armenië en Denemarken eindigden in een 2-2 gelijkspel. Daardoor zakte Italië naar plaats acht. De eerste zeven landen op de ranglijst worden ingedeeld in pot 1.

Wereldvoetbalbond FIFA verricht vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur Nederlandse tijd in Costa do Sauípe de loting voor het WK 2014 in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen