Praktijkman Maaskant in klankbordgroep over arbitrage

Robert Maaskant neemt eenmalig zitting in de klankbordgroep arbitrage. De trainer van FC Groningen is door Gerard Marsman, technisch directeur van de Coaches Betaald Voetbal (CBV), uitgenodigd om zijn mening te geven over het scheidsrechterskorps.

Praktijkman Maaskant in klankbordgroep over arbitrage

Maaskant hoopt wat los te kunnen maken: 'Ik wil vanuit de praktijk mee kunnen praten. Scheidsrechters hebben het standpunt: wij tolereren helemaal niks, geen enkele emotie, daar valt niet aan te tornen. We hebben allemaal wel door dat het zo niet goed gaat.'

Maaskant kwam dit seizoen verschillende keren op een negatieve manier in aanraking met de KNVB. Eerst was daar in december het onderonsje met Serdar Gözübüyük, tijdens het duel FC Groningen-VVV-Venlo. De arbiter toonde Maaskant nogal theatraal een bandje met daarop het woord respect, iets wat hij op voorhand al had aangekondigd. Een paar weken geleden werd Maaskant door scheidsrechter Dennis Higler tijdens het duel met AZ naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding.

WaarheidMaaskant sluit zich aan bij zijn collega’s Gertjan Verbeek en Marco van Basten, die recent vrij hard uithaalden naar het scheidsrechterskorps. 'Spelers, trainers en arbiters krijgen betaald voor hun werk. Dan mogen we elkaar soms toch ook de waarheid zeggen, zolang het op een nette manier gaat? Laat alsjeblieft de persoonlijkheden terugkeren. Mensen die een wedstrijd aanvoelen. Daar ga ik me hard voor maken.'

De klankbordgroep bestaat normaal gesproken uit Pieter Huistra (trainer de Graafschap), Leo Beenhakker (voorzitter CBV), Art Langeler (trainer PEC Zwolle) en directeur Gerard Marsman van de belangenorganisatie Coaches Betaald Voetbal. (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen