Prachtvolley Nainggolan opent deur Roma naar laatste acht

Reacties

AS Roma heeft donderdagavond het deelnemersveld van de kwartfinale van het Coppa Italia-toernooi gecompleteerd. I Giallorossi rekenden voor eigen publiek af met Sampdoria: 4-0.

Prachtvolley Nainggolan opent deur Roma naar laatste acht

Met een majestueuze volley vervulde Radja Nainggolan in de eerste helft de rol van hoofdrolspeler. De Belg knalde in de 39ste minuut op fenomenale wijze raak nadat Matias Silvestre de bal matig had weggewerkt. Om zijn waardering uit te spreken zwaaide de geïmponeerde Francesco Totti op de bank met een AS Roma-sjaaltje boven zijn hoofd. Daarmee toonde hij meer emotie dan Nainggolan, die nauwelijks juichte.

Even daarvoor had Leandro Paredes nog de onderkant van de lat getroffen met een al even harde uithaal na – opvallend genoeg – ook al zwak wegwerken van de Sampdoria-verdediging. De bezoekers, waar Edgar Barreto, Ricky Álvarez, Angelo Palombo, Carlos Carbonero, Jacopo Sala en Emiliano Viviano ontbraken, troffen in de beginfase de paal via Luis Muriel en hielden zich verder redelijk 'koest'.

In de tweede helft nam AS Roma, waar Kevin Strootman negentig minuten op de bank bleef, definitief afstand. Drie minuten na rust maakte Edin Dzeko rustig af op aangeven van Stephan El Shaarawy, waarna even later de rollen waren omgedraaid. Voor El Shaarawy lag de moeilijkheidsgraad bij de afronding wel iets hoger. Met een lobje vond de aanvaller uiteindelijk het net.

AS Roma, met de inmiddels ingevallen Totti, gaf de score vlak voor tijd een nog fraaier aanzien. Nainggolan kopte raak voor de ploeg die in 2008 voor het laatst het bekertoernooi won. De Belg versloeg doelman Christian Puggioni in de lucht.

In de volgende ronde stuit AS Roma op Cesena, dat de enige Serie B-club onder de kwartfinalisten is. De andere duels in de kwartfinale zijn Napoli - Fiorentina, Juventus - AC Milan en Internazionale - Lazio.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.