Prachtgoal Everton bezorgt Grêmio finaleplaats op WK

Grêmio heeft zich dinsdagavond als eerste team geplaatst voor de finale van het WK voor clubteams. De Braziliaanse ploeg rekende na verlenging af met het Mexicaanse Pachuca: 1-0.

Hoewel de eerste helft voor Pachuca leek, creëerde de ploeg niet veel kansen. Keisuke Honda stond in de basis. Grêmio hield stand en werd na rust gevaarlijk. Luan testte de 44-jarige doelman Óscar Pérez met een schot vanaf de rand van de strafschopgebied. De ervaren keeper tikte de bal uit de hoek. Aan de andere kant kopte Víctor Guzmán net naast. Hij zorgde in het eerdere duel met Wydad nog voor de winnende treffer.

Na negentig minuten zonder doelpunten moest er een verlenging aan te pas komen en daarin was het wél snel raak. Aanvaller Everton, in de tweede helft ingevallen voor Michel en niet te verwarren met ex-Heracles Almelo-speler Everton Ramos da Silva, dribbelde het zestienmetergebied in en scoorde met een prachtige boogbal: 1-0. De Mexicanen kregen het in de tweede helft van de verlenging nog lastiger nadat Guzmán voor de tweede keer een gele kaart kreeg. Aan de stand veranderde niets.

Grêmio komt aanstaande zaterdag in de finale uit tegen Real Madrid of Al-Jazira, waar trainer Henk ten Cate aan het roer staat. De halve finale tussen die clubs wordt woensdag gespeeld.

Bekijk de treffer van Everton hier:

Wydad - Urawa Red Diamonds 2-3
De strijd om de vijfde plaats ging tussen het Marokkaanse Wydad, dat verloor van Pachuca en het Japanse Urawa Red Diamonds, dat onderuit ging tegen het Al-Jazira. De Japanners trokken uiteindelijk aan het langste eind door twee doelpunten van Mauricio (waarvan de eerste vanaf dertig meter) en een van Yosuke Kashiwagi. Ismail El Haddad zorgde nog wel voor 1-1. De 2-3 viel pas in de 94ste minuut nadat scheidsrechter Matthew Conger na inmenging van de videoarbiter een strafschop toekende. Reda Hajhouj schoot raak.