Poyet loopt alvast vooruit op transfer Gutiérrez naar Betis

Reacties

Hoewel de overstap van Felipe Gutiérrez officieel nog niet rond is, heeft Real Betis-trainer Gustavo Poyet al het een en ander prijsgegeven over zijn plannen met de Chileen die nu nog onder contract staat bij FC Twente. De 25-jarige middenvelder maakte drie jaar geleden al indruk op de coach van de Primera División-club.

Poyet loopt alvast vooruit op transfer Gutiérrez naar Betis

Poyet zag Gutiérrez toen op Wembley tegen het Engelse nationale elftal spelen. Bondscoach Jorge Sampaoli liet de spelmaker direct na rust invallen in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. 'Engeland kwam simpelweg niet aan de bal. Felipe kwam het veld op met rugnummer negen. Dat zal ik nooit vergeten, want hij is geen negen. Hij speelde als aanvallende middenvelder en kwam tussen de linies continu aan de bal.'

De Betis-coach vergelijkt Gutiérrez met de van Montpellier overgekomen Fransman Jonas Martin. 'Ik zou ze allebei kunnen laten spelen. Dat een van de twee wat verder naar voren speelt en de ander meer als spelmaker voor de defensie. Zo krijgen we ook meer controle op het middenveld, zeker met Dani Ceballos erbij', aldus Poyet, die de naam van Rafael van der Vaart niet laat vallen bij zijn vooruitblik op het seizoen tegenover het clubkanaal.

FC Twente onderhandelde al met de Spaanse club over de transfer van Gutiérrez, die al in Spanje was voor gesprekken met Betis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.