Poyet dreigt met voortijdig vertrek bij Sunderland

Koud anderhalve maand als manager actief bij Sunderland heeft Gus Poyet de clubleiding onder druk gezet. De Uruguayaan eist zeggenschap over het transferbeleid.

Poyet dreigt met voortijdig vertrek bij Sunderland

Poyet heeft als vervanger van Paolo Di Canio met de eerste twee zeges van het seizoen de problemen van Sunderland verlicht. Maar nog immer is de positie op de ranglijst – voorlaatste – niet rooskleurig. Om dat te bereiken is in januari versterking nodig en wel alleen die waar de manager mee kan leven.

'We hebben voor een bepaalde positie vier opties besproken', zei de oud-international in The Guardian over het overleg met technisch directeur Roberto Da Fanti en hoofdscout Valentino Angeloni. 'Ik heb van dat lijstje er twee uitgekozen, een van de andere twee is een absolute nee voor mij. Als die wordt gehaald, ben ik weg.'

Poyet, die begin oktober aantrad bij The Black Cats, wil zijn stempel kunnen drukken op het transferbeleid van de club. 'Een speler moet de juiste zijn voor mij, anders ga ik het niet accepteren', aldus de Uruguayaan.

Een actieve rol moet een breuk voorkomen. 'Het is aan Roberto en Valentino om de zaken te regelen en ik zal zo nu en dan kijken hoe het er voor staat. Ik zou graag spelers zelf aan het werk zien, als dat mogelijk is', aldus Poyet. 'Het idee is om nu in actie te komen. Hoe eerder we dat doen, hoe eerder we de speler kunnen krijgen die ons beter maakt. En het gaat in januari niet om een groot aantal spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen