Povere Madrileense derby onbeslist ondanks treffer James

Reacties

James Rodríguez (foto) heeft zijn debuut in Estadio Santiago Bernabéu opgeluisterd met een doelpunt, maar kon niet voorkomen dat stadgenoot Atlético Madrid in de slotfase alsnog een gelijkspel uit het vuur sleepte. De eerste confrontatie in de strijd om de Spaanse Super Cup eindigde daardoor in 1-1.

Povere Madrileense derby onbeslist ondanks treffer James

Zonder miljoenenaankoop Rodríguez in de basis, maar met Xabi Alonso, Luka Modric en Toni Kroos op het middenveld, trapte het sterrenensemble af in de traditionele seizoenopening tegen Atlético Madrid.

Ondanks de indrukwekkende opstelling en de blakende vorm van de laatste weken was het niet Real Madrid dat voortvarend van start ging, maar het kleine broertje Atlético. De Koninklijke domineerde weliswaar in balbezit, maar binnen een kwartier was Atlético via nieuwkomer Mario Mandzukic en Mario Suárez twee keer gevaarlijk voor het doel van Iker Casillas.

Vooral in aanvallend opzicht oogde Real Madrid slap en inspiratieloos. Dat zag ook trainer Carlo Ancelotti, die in de tweede helft Rodríguez in de ploeg bracht voor de onzichtbare Cristiano Ronaldo. Ook de Colombiaanse middenvelder slaagde er niet in om schwung in het elftal te krijgen, maar maakte tien minuten voor tijd wel de verlossende treffer op aangeven van Karim Benzema.

Daarmee leek Real Madrid op weg naar de zege in de verder povere Madrileense derby. Tot de 88ste minuut, toen Raúl García uit een hoekschop eenvoudig binnen kon tikken. De fysiek sterke middenvelder bepaalde daarmee direct de eindstand in de unieke Supercopa. Talloze keren en op diverse podia speelden de Madrileense grootmachten tegen elkaar, maar nooit eerder in de traditionele seizoenopening waarin de kampioen van Spanje het opneemt tegen de winnaar van de Copa del Rey.

Vrijdag 22 augustus valt de beslissing in de return, die plaats heeft in Estadio Vicente Calderón, de thuishaven van Atlético. Dan spelen de rivalen om 22.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.