Pover PSV in Kerkrade niet langs stug Roda JC

PSV heeft zondag voor de tweede keer in de Eredivisie averij opgelopen. De Eindhovenaren slaagden er niet in de hechte defensie van thuisploeg Roda JC te kraken (0-0) en zagen zo Ajax, dat eerder op de dag Feyenoord versloeg, twee punten uitlopen.

PSV kwam na acht minuten goed weg toen Roda-middenvelder Willem Janssen de thuisploeg op voorsprong had moeten zetten. Janssen deed bijna alles goed, maar zag zijn lob op de lat belanden.

De ploegen hielden elkaar in het vervolg in de tang. PSV was dicht bij een treffer met een vrije trap van Ibrahim Afellay. Przemyslaw Tyton ranselde de poging echter op overtuigende wijze uit zijn doel.

Na ruim een halfuur spelen kreeg Marcus Berg een mooie gelegenheid de score te openen. De Zweedse HSV-huurling van PSV verzuimde echter de Poolse Roda-goalie te omspelen.

Na de onderbreking werd Janssen opnieuw gevaarlijk. Junker zette de middenvelder met een slim passje oog in oog met Andreas Isaksson. De Zweedse doelman volgde echter het voorbeeld van zijn Poolse collega en pareerde het schot van Janssen.

Met nog twee minuten op de klok was invaller Otman Bakkal bijna trefzeker. Na een puike versnelling zag hij zijn slappe rollertje net aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

In de slotfase volhardden PSV en Roda JC in het weinig weggeven van ruimte. Ook een invalbeurt van PSV-pinchhitter Danny Koevermans kon de thuisploeg geen schade meer berokkenen. Beide ploegen creëerden geen grote kansen meer en er werd besloten met een doelpuntloos gelijkspel.