Pover Ajax loopt zich stuk op muur NAC Breda

Reacties

Ajax is er thuis niet in geslaagd te winnen van degradatiekandidaat NAC Breda. De Amsterdammers maakten weinig indruk en konden doelman Jelle ten Rouwelaar niet passeren: 0-0.

Pover Ajax loopt zich stuk op muur NAC Breda

Het thuisduel met NAC vertoonde grote gelijkenissen met de laatste twee Eredivisie-wedstrijden van Ajax in de Amsterdam Arena. Net als tegen Excelsior (1-0) en ADO Den Haag (1-0) trof Ajax namelijk een tegenstander die gegroepeerd speelde en weinig ruimte weggaf. De Amsterdammers hadden opnieuw geen sterk antwoord paraat op die strategie.

Pas na de hervatting voerde de ploeg van trainer Frank de Boer de druk wat meer op, wat onder meer leidde tot een vrije trap van Daley Sinkgraven, die zijn inzet tegen de lat uiteen zag spatten. De grootste mogelijkheid was echter voor Mats Seuntjens. De NAC-spits kreeg de openingstreffer op een presenteerblaadje aangeboden door Jeffrey Sarpong, maar schoot geheel vrijstaand binnen het vijfmetergebied naast.

De Ajax-fans konden eigenlijk alleen juichen vanwege de rentree van Viktor Fischer, die na veertien maanden blessureleed terugkeerde.
De Ajax-fans konden eigenlijk alleen juichen vanwege de rentree van Viktor Fischer, die na veertien maanden blessureleed terugkeerde.

Daar stelde Ajax een dot van een kans voor Anwar El Ghazi (foto) tegenover. Na een goede actie van Viktor Fischer voorkwam Jelle ten Rouwelaar met zijn voeten dat El Ghazi de score opende. De NAC-doelman trad in de slotfase ook reddend op bij een kopbal van Davy Klaassen en een inzet van invaller Ricardo Kishna. Toen ook de doorgebroken Lucas Andersen op Ten Rouwelaar stuitte, was duidelijk dat Ajax dit keer geen late winnende treffer ging maken.

Daar bracht een late rode kaart van NAC-invaller Gill Swerts, na een wilde tackle op Thulani Serero, ook geen verandering meer in. De Boer sloot zijn 150ste wedstrijd als Ajax-coach dus niet winnend af.

Hierdoor stelde Ajax de tweede plek - die recht geeft op voorronde Champions League - nog niet definitief veilig. Achtervolger Feyenoord, dat negen punten minder pakte, heeft ondanks de thuisnederlaag (0-1) tegen Go Ahead Eagles theoretisch nog de kans Ajax te passeren.

Nummer zestien NAC komt door de remise op 28 punten. Heracles Almelo, dat vijftiende staat, won echter van PEC Zwolle en staat net als Excelsior op 31 punten. Veel schiet NAC dus vooralsnog niet op met het bonuspunt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.