Pover Ajax eerste club in achtste finale beker na zege op Urk

Reacties

Ajax heeft ten koste van SV Urk de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi bereikt, maar speelde vooral in het eerste half uur ver onder de maat. Richairo Zivkovic luisterde zijn officiële Ajax-debuut nog wel op met een treffer.

Pover Ajax eerste club in achtste finale beker na zege op Urk

Trainer Frank de Boer liet daags voor de bekerwedstrijd tegen Urk nog weten dat Ajax de nummer elf van de Hoofdklasse C moest gaan 'oprollen'. Vlak voor de aftrap voegde hij daaraan toe dat het 'een schande' zou zijn als het mis zou gaan. Tevreden kan hij dan ook totaal niet zijn: Ajax kwam in het vissersdorp behoorlijk pover voor de dag. De winst (0-4) was er eentje zonder opsmuk.

Met name de verdediging leek totaal niet bij de les. Stefano Denswil, Mike van der Hoorn en Nick Viergever leverden meer dan eens de bal in, waardoor het enthousiast druk zettende Urk de landskampioen ruim een half uur het vuur aan de schenen legde. Het kreeg na twee minuten via William de Boer zelfs een enorme kans op de openingstreffer. Iets meer dan een half uur later was het vervolgens wel heel erg rap gedaan met de eventuele hoop op een enorme stunt.

Milik
Lerin Duarte, die zich in dat eerste half uur ook niet bepaald van zijn beste kant had laten zien, speelde in dat opzicht een grote rol. Hij tekende op aangeven van gelegenheidsaanvoerder Davy Klaassen voor 0-1, waarna de middenvelder even later een penalty versierde, die werd benut door Arek Milik. De Pool bepaalde de ruststand met een rake kopbal uit een fraaie voorzet van basisdebutant Queensy Menig op 0-3 (foto).

Milik werd in de tweede helft afgelost door Richairo Zivkovic, die daarmee na basisspeler Riechedly Bazoer de tweede debutant van de avond werd. De ex-spits van FC Groningen (foto, op de rug gezien; rechts Urk-speler Marinus Snoek) liet kort voor tijd ook maar direct zijn eerste doelpunt in Ajax 1 aantekenen. Daar bleef het, ondanks een geweldige scrimmage voor het Amsterdamse doel, bij. Ajax is zodoende de eerste club die zich kwalificeert voor de volgende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.