Poulsen naar PSV als stand-in voor Willems

Reacties

Simon Poulsen is door PSV aangetrokken als reserve achter Jetro Willems. Dat zegt technisch manager Marcel Brands bij de officiële bekendmaking van de transfer. De landskampioen neemt de linksback transfervrij over van AZ.

Poulsen naar PSV als stand-in voor Willems

'Ik wil heel graag meehelpen aan een nieuw kampioenschap', toont de dertigjarige Deen zich enthousiast tegenover PSV TV. Vooraf is al duidelijk dat hij een rol op het tweede plan zal krijgen, achter vaste linksback Willems, maar de nieuwe aanwinst denkt dat er meer te halen valt. 'Ik zal keihard werken en hoop dat ik mijn kans krijg me te laten zien.'

Niet alleen Poulsen is enthousiast over zijn transfer, ook Brands is tevreden met zijn komst. 'We verliezen Abel Tamata en willen aan de linkerkant toch een tweede optie hebben.' Mede dankzij de ervaring van de Deense international vindt Brands het een goede zet om hem te halen. 'Hij is een heel ervaren jongen. Hij zal een goede rol spelen in de groep, dat zit ook in zijn karakter', gaat de oud-directeur van AZ verder. 'Hij vindt het een enorme kans en was ook meteen heel enthousiast toen ik hem benaderde.

Poulsen vertrekt transfervrij van AZ naar de Eindhovenaren, waar hij een tweejarig contract heeft getekend. De linksback speelt zondag nog met de ploeg uit Alkmaar om de derde plaats. AZ gaat op bezoek bij Excelsior en moet winnen om bij eventueel puntenverlies van Feyenoord bij PEC Zwolle directe plaatsing voor de Europa League veilig te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.