Poulsen: 'Ik ga niet vrijwillig op de bank zitten'

Reacties

De Deen Simon Poulsen werd maandagmiddag officieel gepresenteerd bij PSV. De van AZ overgekomen linksback legt zich niet zonder slag of stoot neer bij een reserverol achter Jetro Willems.

Poulsen: 'Ik ga niet vrijwillig op de bank zitten'

'Ik weet dat er zeker één goede speler rondloopt op mijn positie, terwijl ook een paar jonge jongens op die plek kunnen spelen', aldus Poulsen bij zijn presentatie. 'De concurrentie is groot, maar je weet dat dat zo is bij een topclub als PSV. Ik voel me daar ook wel prettig bij.'

Dat Willems in principe de voorkeur krijgt, weet Poulsen. 'Ik ben niet de eerste keus, maar ik ga op trainingen laten zien wat ik kan. Ik ga hier natuurlijk niet vrijwillig op de bank zitten. Toen ik naar AZ ging, werd ik gehaald als linksbuiten', herinnert hij zich. Na het vertrek van Memphis Depay is die positie nog vrij bij PSV. 'Waar de trainer me nodig heeft, speel ik. Maar ik ben de trainer niet', lachte hij.

Poulsen tekende in december 2007 als speler van FC Midtjylland een contract bij AZ. Hij zou vierenhalf jaar in Alkmaar spelen. Daarna stapte hij over naar het Italiaanse Sampdoria, om in 2014 weer terug te keren bij AZ. De komende twee jaar is hij speler van PSV. (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.