Poulsen: 'Gudelj kan zeker berichtje verwachten'

Reacties

Donderdag staat voor Denemarken een cruciaal laatste EK-kwalificatieduel met Portugal op het programma. Simon Poulsen hoopt ook op de hulp van oude bekende Nemanja Gudelj.

Poulsen: 'Gudelj kan zeker berichtje verwachten'

'Ik heb gemengde gevoelens bij wedstrijden tegen Portugal', zegt de Deense PSV'er Poulsen tegen bold.dk. 'Het hoogtepunt was natuurlijk de 2-1 zege in Kopenhagen van 2011. Het dieptepunt was toen Portugal in blessuretijd scoorde.'

Die thuisnederlaag van een jaar geleden, toen Cristiano Ronaldo voor de enige treffer zorgde (0-1), doet nog steeds pijn. 'Dat voelen we op dit moment het meest. We zouden heel graag dat rechtzetten.'

Toch beseft Poulsen dat de grootste motivatie een andere is. 'Het zal een fantastische wedstrijd worden donderdag, maar het gaat dan niet om revanche voor het verlies. Het gaat om kwalificatie voor het EK', aldus de PSV-linksback, die nog allerminst zeker is van een basisplaats tegen Portugal.

De doelpuntloze remises tegen Albanië en Armenië hebben de kansen voor Denemarken geen goed gedaan. De ploeg van bondscoach Morten Olsen staat weliswaar tweede in Groep I met drie punten achterstand op Portugal. Maar net als de koploper heeft nummer drie Albanië een wedstrijd minder gespeeld dan de Denen, die slechts één punt voor staan op de Albanezen.

Om directe kwalificatie af te dwingen kan Denemarken daarom de hulp goed gebruiken van het reeds uitgeschakelde Servië, dat nog wedstrijden speelt tegen Albanië én Portugal. 'Ik heb bij AZ met Nemanja Gudelj gespeeld, en hij kan zeker een berichtje van mij verwachten', aldus Poulsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.