Poulsen gaat niet in op aanbieding en verlaat Ajax

Reacties

Christian Poulsen (34) gaat niet in op een aanbieding zijn contract met een jaar te verlengen en vertrekt bij Ajax. Dat heeft de Deense middenvelder aan de clubleiding kenbaar gemaakt, zo meldt de Amsterdamse club vrijdag .

Poulsen gaat niet in op aanbieding en verlaat Ajax

De middenvelder weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Dat Poulsen vertrekt zal voor teleurstelling zorgen bij trainer Frank de Boer, die onlangs nog aangaf de ervaren Deen graag een jaar te zien verlengen in De Arena. Niet alleen binnen het veld, maar ook in de kleedkamer zag De Boer een belangrijke schakel in Poulsen.

Poulsen spreekt van 'een erg moeilijke beslissing'. 'Want ik heb het bij Ajax erg naar mijn zin. Mijn familie ook. We vinden het een fijne club met geweldige mensen. Die wil ik allemaal bedanken voor de mooie tijd. We hebben er een paar weken over gedaan omdat we er goed over wilden nadenken. Mijn beslissing is met mijn hersenen genomen, in plaats van met mijn hart. Als ik dat laatste had gedaan, dan had ik bijgetekend. Maar ik wil op een mooie manier afscheid nemen en dat doe ik nu, als een fitte speler met wederom een kampioenschap.'

Poulsen: 'Ik weet nog niet wat ik ga doen. Mijn gevoel stuurt ons naar Denemarken, maar dat zou betekenen dat ik helemaal zou stoppen met voetballen. Daar ben ik nog niet over uit. Als er een club uit een andere competitie komt, dan gaan we daar zeker over nadenken.'

Imposant
Poulsen stond sinds 2012 onder contract bij Ajax, dat hem toen transfervrij vastlegde nadat zijn verbintenis bij het Franse Evian TG was afgelopen. Het rijtje clubs dat Poulsen daarvoor al had versleten is  imposant met grote clubs als Liverpool, Juventus, Sevilla, Schalke 04 en FC Kopenhagen.

Ajax neemt zaterdag in de competitiewedstrijd tegen NEC, het tachtigste officiële duel voor de Deen, afscheid van Poulsen. Hij zwaait af met twee landstitels en een Johan Cruijff Schaal achter zijn naam.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars betreurt het besluit. 'Christian is beide seizoenen die hij hier heeft gespeeld van grote toegevoegde waarde geweest. Dat drukt hij niet uit in doelpunten of assists maar op een andere manier. Bijvoorbeeld door zijn winnaarsmentaliteit. Hij is altijd topfit, leeft als een absolute topsporter en brengt ontzettend veel internationale ervaring mee.'

'Als Ajax hem nodig had, dan stond hij er. Ik kan uit zijn eerste jaar diverse wedstrijden, zoals belangrijke duels met FC Twente en PSV, opnoemen die hij voor ons gewonnen heeft. Hetzelfde geldt voor afgelopen seizoen. Hij deed daarin tijdens 42 wedstrijden mee, dat zegt veel over hoe belangrijk hij is. We boden hem daarom aan om nog een jaar bij Ajax te blijven spelen. Daar heeft hij over nagedacht. Gisteren heeft hij ons verteld dat hij niet op die aanbieding ingaat, helaas.', besluit Overmars.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.