Poulsen bekroont droomweek met doelpunt

Reacties

De dertigjarige Simon Poulsen beleefde een geweldige week. De kersverse vader zorgde zaterdagavond op bezoek bij Go Ahead Eagles voor het openingsdoelpunt dat de 0-2 zege inleidde. Na afloop kon de linksback zijn geluk niet op en stipte hij en passant de geweldige uitvorm van AZ aan.

Poulsen bekroont droomweek met doelpunt

'We hebben deze week een kleine, mooie dochter gekregen. Ze heet Olivia', zo verklaarde Poulsen dat er meer reden voor een glimlach was. 'Een kind krijgen is het mooiste dat er is, kan niet beter. Dat is niet uit te leggen. Ik ben natuurlijk een beetje vermoeid geraakt door de afgelopen dagen. Maar goed, van zo’n kleintje krijg je ook wat extra power. En ja, dan vier dagen later ook nog scoren… Een fantastische week', aldus de verdediger op de website van de Alkmaarders.

Door de zege in Deventer staat AZ na twaalf uitduels op liefst 26 punten. Alleen PSV (28) doet het wat dat betreft beter. Opmerkelijk is dat AZ over de thuisbalans gerekend in de middenmoot vertoeft met achttien punten  uit twaalf duels. 'We doen het inderdaad goed tijdens uitwedstrijden. Dat doen we thuis ook, maar in uitduels pakken we dit jaar nóg meer punten', beaamde Poulsen.

Mede door de goede prestaties op vreemde bodem bezet de ploeg van John van den Brom momenteel de derde plaats. Feyenoord kan weer in punten gelijk komen als Excelsior zondag wordt verslagen. PEC Zwolle is door de matige recente resultaten op afstand gezet door AZ; het verschil met de Zwollenaren bedraagt nu vijf punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.