Pot: 'Eerste helft van Jong Oranje was lust voor het oog'

Cor Pot leefde in de tweede helft van het duel met Jong Duitsland tussen hoop en vrees. De bondscoach van Jong Oranje had een goede hand van wisselen, met de 3-2 zege als resultaat.

De opluchting overheerste na de ontsnapping tegen Jong Duitsland bij de start van het EK onder-21. 'Ik ben zeiknat van het zweet', zei Pot over de spannende tweede helft die Jong Oranje liet volgen op een prima eerste 45 minuten. 'Voor rust was het een lust voor het oog wat we lieten zien. Na de pauze hebben we het natuurlijk helemaal niet goed gedaan.'

De strafschop kort na rust, na een overtreding van keeper Jeroen Zoet op de Duitse aanvoerder Lewis Holtby, bracht angst bij Jong Oranje, waar Duitsland juist moed putte uit de 2-1. 'Het was het slechtst denkbare scenario. Zij kwamen terug en wij werden onzeker, gingen twijfelen.'

'Na de 2-2 heb ik met Leroy Fer meer fysieke kracht gebracht. Ineens kregen wij weer de kansen. Gelukkig hebben we er één daarvan benut', aldus Pot. 'Een gouden wissel. Ik ben er ontzettend blij mee.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.