Positief slot roerige Cambuur-week dankzij Van de Streek

SC Cambuur heeft de eerste Jupiler League-wedstrijd sinds het ontslag van trainer Rob Maas gewonnen. Onder leiding van Sipke Hulshoff en Arne Slot, die als interim-trainers fungeren, werd dankzij uitblinker Sander van de Streek voor eigen publiek moeizaam afgerekend met FC Oss: 4-2.

SC Cambuur, waar Harm Zeinstra in het doel stond doordat Leonard Nienhuis ziek afhaakte, beleefde een droomstart. Al na zes minuten opende Van de Streek de score. De kwakkelende thuisploeg probeerde meteen door te drukken, maar slaagde daar niet in. Integendeel: dankzij Tom Boere boog FC Oss de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Tot tweemaal toe strafte de spits zwak verdedigen van de thuisploeg af. Dankzij opnieuw Van de Streek herstelde SC Cambuur nog voor rust de balans.

Aan een remise had de naar een zege smachtende thuisploeg niets, want SC Cambuur wil zo snel mogelijk stijgen op de ranglijst. Na de hervatting ging de ploeg van Hulshoff en Slot dus op jacht naar de 3-2. Met succes, want na 63 minuten prikte Erik Bakker binnen na voorbereidend werk van Jergé Hoefdraad. Vlak voor tijd bepaalde Van de Streek - weer hij - de eindstand op 4-2.

Ruim tien minuten voor tijd viel Robbert Schilder nog in bij SC Cambuur. Het betekende het debuut voor de ex-speler van onder meer FC Twente. De ploeg uit Leeuwarden klom naar de twaalfde plaats in de Jupiler League, op tien punten van koploper Jong PSV. Volgende week zondag gaat SC Cambuur op bezoek bij FC Eindhoven, maar eerst wacht dinsdag nog de wedstrijd in de zestiende finale van de strijd om de KNVB-beker tegen de amateurs van TEC.