Positie Strootman bij AS Roma in gevaar door komst Cristante

Reacties

AS Roma heeft de derde versterking voor het nieuwe seizoen binnengehengeld. Middenvelder Bryan Cristante (23) komt over van Atalanta Bergamo en kost naar verluidt zo'n dertig miljoen euro. Maar met het aantrekken van een concurrent voor Kevin Strootman zit het werk van technisch directeur Monchi er zeker nog niet op.

Positie Strootman bij AS Roma in gevaar door komst Cristante

Cristante komt uit de jeugdopleiding van AC Milan, waar hij als piepjong talent een handvol wedstrijden in het eerste elftal voetbalde. Hij verhuisde daarna naar Benfica, dat hem sinds 2016 verhuurde aan Palermo, Pescara en (afgelopen seizoen) Atalanta. De werkgever van Hans Hateboer en Marten de Roon nam hem uiteindelijk definitief over, maar al snel werd duidelijk dat Cristante onhoudbaar was geworden.

Hij werd met meerdere topclubs in verband gebracht, zoals Arsenal, Chelsea, Internazionale en Juventus. Nu heeft AS Roma echter de strijd om zijn handtekening gewonnen. De middenvelder ondergaat deze donderdag de medische keuring, waarna de transfer wordt afgerond.

Cristante brak afgelopen seizoen definitief door, wat hem in oktober 2017 ook zijn debuut voor Italië opleverde. Onlangs speelde hij nog negentig minuten mee in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal (1-1).

Cristante - die vanwege zijn vaders afkomst ook een Canadees paspoort heeft - ontpopte zich bij Atalanta tot motor op het middenveld met een neusje voor de goal: hij scoorde negen keer in competitieverband. Met zijn komst pakt technisch directeur Monchi van de Romeinen flink door. Na verdediger Iván Marcano (transfervrij van FC Porto) en de talentvolle middenvelder Ante Coric (voor een flink bedrag van Dinamo Zagreb) is Cristante al de derde nieuweling.

In Italiaanse media gonst het ondertussen van de geruchten, waarbij met name de mogelijke transfers van Ajax-spelers Justin Kluivert en Hakim Ziyech in het oog springen. Duidelijk is dat technisch directeur Monchi al vroeg druk bezig is met het versterken van het elftal van trainer Eusebio Di Francesco. Dat kan zomaar gevolgen gaan hebben voor Kevin Strootman: in Italiaanse media wordt hij in verband gebracht met een transfer, onder meer Internazionale wordt genoemd.

Throwback Thursday: AS Roma aasde eerder op Ziyech en moet nu het driedubbele betalen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.